Live like Lotta – Fisk!

Måndag-fredag för 2 vuxna glampingövernattare

Från 15 juli till 13 september

Pris: 130e/2 pers.

Innehåller: nätfiske, lunch – hjälp vid matlagning + alla ingredienser, guidning på gården.  

För att boka Live Like Lotta, tag direkt kontakt med mej per mail c.bjorklof@gmail.com

Västeräng glamping erbjuder nu ett äventyr om dagen, för två personer. Man får personlig guidning av mej, Lotta. Jag har bott i skärgården hela livet och varit fiskare / jordbrukare på Ytterholm i 24år. Jag är utbildad jordbrukare, turismföretagare och mathantverkare. Nu kan man exklusivt få följa med mej en förmiddag och bekanta sej med livet på en traditionell liten bondgård.

På förmiddagens ca 3 timmar får man följa med ut och fiska med nät, besöka djuren och odlingarna. Målet är att vi tillsammans fiskar, skördar och tillreder dagens lunch!

Äventyret börjar redan kvällen innan, då man om man vill, får följa med och lägga ut nät. Tidsåtgången är ca 30 minuter. Följande morgon tar vi det lugnt, och börjar klockan 09 med att fara ut och se om vi fått fisk i näten. Vi tar vara på fisken och förbereder den till lunch. Naturligtvis reder vi också upp näten och gör dem redo att användas igen. Efter fisket går vi till hönsen, plockar ägg, ger mat och vatten och ser till att dom har det bra. Efter det börjar vi förbereda lunch genom att ta upp potatis och skörda olika grönsaker som vi ska använda oss av i matlagningen. Finns det bär eller svamp, plockar vi och ser vi vad vi kan få ihop av det.  

Lunchen tillreder vi tillsammans i strandhusets kök, vad vi lagar beror på vad naturen ger oss. Det kan bli rökt abborre, nypotatis och äggsås. Rökt currygädda med grillad squash och tomat-lök sallad. Smörstekta, benfria abborrfileer med gräslökssås, potatis och grönsallad… Eller någonting helt annat…

Till efterrätt kan vi laga jordgubbsvisp, hallonkräm, blåbärspaj, ugnsäpplen beroende på vilka bär som är aktuella. Ju senare på säsongen, desto mer finns det att välja på.