Att göra

På Västeräng glamping finns det massor att göra, om man vill… Men, att göra ingenting är också att göra någonting.

Bada bastu

I strandhuset finns en bastu som man får hyra. Inget är så avkopplande som ett långsamt, lagom varmt bastu-bad. Eftersom bastun ligger alldeles invid sjön går det bra att svalka sej emellanåt

Simma

Vid strandhuset kan man simma från brygga, men vill man simma mera ostört kan man gå till södra sidan, där hittar man med säkerhet en egen klippa att simma från. Där kan man sola och simma från klippor

Sup-bräde

Hyr supbräde och bege dej ut på tur! På ett sup-bräde kommer man nära havet, och livet i och kring havet. Visa dock hänsyn till sjöfåglar, djur och andra människor

Trampbåt

Hyr trampbåt och trampa runt tillsammans. Liksom som med supbräde kommer man mycket nära havet och naturen genom att man i en trampbåt sitter mycket nära havsytan. Risken för att trilla i är dock mycket mindre än på ett sup-bräde och man kan bra ha med sej kamera och telefon om man är försiktig. Trampbåtarna är ganska stabila och riktigt bekväma att sitta i, så de passar även för de som har lite sämre balans.

Laga mat

I strandhuset finns ett fullt utrustat kök! Det finns grill, spis, ugn, kyl, frys, micro och olika bas-tillbehör som kastruller, skålar, visplar m.m så att du kan laga det mesta. I Kaffeboden finns det alltid lite basvaror att köpa, så du behöver inte ha med dej allt. Besöker du Västeräng senare på sommaren finns det av gårdens egen potatis, och lite olika grönsaker att köpa. Gårdens eget kött finns det oftast också att köpa i fryst form.

Sola

På varje tält-terass finns det två solstolar. Endel terasser har mer sol än andra, men vill man ha sol hela dagen från morgon till kväll ska man bege sej till Ytterholms södra sida. Där skiner solen från tidig morgon till sen kväll. Alltid hittar man någon klippa med lä och sol, får man för varmt går det bra att svalka sej i sjön.

Cykla

Hyr cykel och trampa ut i naturen! Ytterholm är inte så stort att cykla på, men till Kirjais by är det ca 3km – idealiskt för en cykeltur! I Kirjais by kan du besöka butiken – Kirjais bybutik och marina, och handla, eller så kan du besöka restaurang Bystrand och äta och dricka gott. Här kan du också besöka bok-malen uppe på berget, där du kan ta, byta och ge böcker. På Kirjais finns också naturstigar och det ordnas olika evenemang längs sommaren. Läs mer om byn, och hitta information på www.kirjais.fi

Drick kaffe i kaffeboden

På Sommarsöndagar har kaffeboden öppet från kl 13-16. Då finns det kaffe, te, saft och olika sorters hembakta pajer till försäljning. Kaffe och paj avnjuts i trädgårdsängen bland blåklockor och prästkragar.

Läsa böcker

Har du ingen bok med dej, kan du låna en i strandhuset. Där finns också kortpacke och lite olika spel

Skogsbada

Har du aldrig skogsbadat förr så är det dags nu. Bege dej ut i skogen. Hitta en passlig plats där du varken ser eller hör någonting annat än skog. Lägg dej ner och koppla av. Lyssna till skogens ljud, och känn skogens energi runt dej. Sätt gärna telefonen på ”stör-ej” läge, så du kan koppla av på riktigt.

Umgås med djuren

På Västeräng kan du fritt umgås med djuren. Fåren går sommartid ute på betet, så dom kan komma på besök förbi tältet närsomhelst. Hönorna bor i sitt hönshus och blir utsläppta varje morgon. Dom är inte så sällskapliga och låter sej klappas, men dom är underhållande att titta på. Dom har alltid någonting för sej. Kaninerna bor mitt på gården och äter nästan så mycket maskrosblad man orkar ge dem. Getterna bor uppe vid fårhuset. Har du tur kan du få syn på Katterna Boris och Doris. Dom är båda helt svarta, förutom några vita strån under hakan. Boris är den modige, som kan komma fram för att bli skrapad bakom örat, Doris är mössjagaren som hellre går för sej själv.